FAQ items aan het laden...
Conversie optimalisatie2020-01-15T13:45:48+01:00

Conversie optimalisatie

voor een optimaal resultaat

Veel ondernemers kampen met hetzelfde probleem. Ze krijgen veel verkeer op hun website, maar houden in verhouding erg weinig klanten over. Dat is op z’n zachtst gezegd erg vervelend. Elke websitebezoeker is namelijk een potentiële klant.

Eigenlijk is elke bezoeker die jouw website weer verlaat zonder te converteren een gemiste kans. De klant komt in je winkel en vertrekt weer onverrichter zake. Is daar nu helemaal niets aan te doen? Jazeker wel! Dat kan opgelost worden door middel van conversie optimalisatie.

Conversie optimalisatie, wat is dat?

Misschien denk je wel: daar heb je weer zo’n hippe, onbegrijpelijke term. Dat valt echter wel mee. Met conversie optimalisatie bedoelen we het optimaal benutten van de mogelijkheden van de website, met als doel bezoekers van jouw website te converteren naar klanten van jouw bedrijf.

Hoe werkt dat dan?

Dat je van iedere bezoeker op je website een nieuwe klant kunt maken, is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daar is dus conversie optimalisatie voor nodig. Met conversie optimalisatie proberen we zoveel mogelijk bezoekers te laten converteren naar leads, wat het doel ook is. Mogelijke doelen zijn nieuwsbrief inschrijvingen, een leadformulier invullen of een daadwerkelijke aankoop doen.

Door het uitvoeren van tests en data- en gedragsanalyses kan het rendement van de huidige website in kaart gebracht worden. Daaruit komen knelpunten naar voren die verbeterd moeten worden. Die knelpunten worden aangepakt om tot betere resultaten te leiden.

Aan de slag met jouw website

Om te achterhalen wat de verbeterpunten van jouw website zijn, gaan we stapsgewijs te werk:

De eerste stap is de data-analyse. Zo wordt duidelijk waar op de website de eventuele knelpunten zitten. Dat is belangrijk omdat we aan de hand hiervan met concrete verbeterpunten kunnen komen.

Samen met de designer, de webdeveloper en de opdrachtgever kijken we hoe de knelpunten, die in de data-analyse naar voren kwamen, zijn ontstaan. Dat doen we door middel van de gedragsanalyse. Wij gebruiken verschillende tools die ons hierin inzicht geven.

Doordat wij in teamverband met medewerkers van onze opdrachtgever werken, kunnen we doorgaans snel schakelen. Dat is weer van belang voor de volgende en laatste stap in het traject.

Als alle knelpunten door de data- en gedragsanalyse bekend zijn, is het tijd om dit in de praktijk te toetsen. Dat doen we door gebruik te maken van een A/B test.

Met het team maken we een duplicaat van de website. We hebben dan site A en site B. Aan site B worden verbeteringen toegepast die nodig zijn om de gevonden knelpunten op te lossen.

Vervolgens wordt 50% van alle de bezoekers van de website naar site A en 50% naar site B gestuurd om zo te testen of de conversie van het bezoek op site B verbetert.

Toe aan conversie optimalisatie?

Wie eigenlijk niet?

Wij beschikken over de benodigde expertise en helpen je graag verder! Neem dus gerust even contact met ons op. Dan vertellen we je wat we voor jou kunnen betekenen.

    About My Work

    Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

    Recent Works

    Recent Posts