FAQ items aan het laden...
SEO (Search Engine Optimization)2020-01-15T13:26:28+01:00

SEO (Search Engine Optimization)

Bovenaan in de organische zoekresultaten

Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig een website of een webshop. Een prima middel om klanten en potentiële klanten te informeren over de producten en diensten die worden aangeboden. Maar ook om ze te motiveren om toch vooral bij jou en niet bij je buurman te gaan shoppen! SEO wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet als marketingtool en het domineren van de organische zoekresultaten in jouw branche wordt bijna gezien als statussymbool.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor ‘Search Engine Optimization’, wat zoveel betekent als zoekmachine optimalisatie. Kort gezegd omvat SEO alles wat je kunt ondernemen om hoger in de organische (gratis) zoekresultaten van Google te komen.

Google wilt graag zoekresultaten tonen van hoge kwaliteit en zo relevant mogelijk. Om dit te kunnen bepalen kijkt het algoritme van Google naar honderden verschillende factoren die we met SEO proberen te verbeteren. Google heeft niet bekend gemaakt naar welke factoren haar algoritme precies kijkt. Niemand weet dus 100% zeker hoe Google werkt. Gelukkig hebben onze specialisten zoveel ervaring dat zij weten hoe ze jouw website beter kunnen laten presteren. SEO kun je grofweg onderverdelen in on-page en off-page:

Onder on-page SEO verstaan we het verbeteren van alle factoren waar Google naar kijkt op jouw eigen site. Denk daarbij aan een goed gebruik van de headings (1 H1 per pagina, duidelijke hiërarchie in H2’s en H3’s, etc.), een duidelijke linkstructuur en korte laadtijden.

Google maakt niet bekend hoe haar algoritme precies werkt. Niemand weet dus 100% zeker naar welke factoren Google allemaal kijkt om de ranking te bepalen. Gelukkig hebben onze SEO specialisten enorm veel ervaring en weten zij waar je op moet letten.

Naast de factoren op jouw eigen website, bepaalt Google de kwaliteit (of autoriteit) van jouw website ook aan de hand van externe factoren. Een van de belangrijkste indicatoren voor Google zijn websites die naar jouw website verwijzen. Daarbij hecht Google meer waarde aan een link van een website met een hoge autoriteit (bijvoorbeeld Nu.nl) dan een website met een lage autoriteit (bijvoorbeeld een link op een Startpagina).
Alle links naar jouw website samen, noemen we het linkprofiel. Google heeft het liever niet dat je links inkoopt, het is dus van groot belang dat jouw linkprofiel er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Onze ervaren SEO specialisten weten precies hoe een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel eruit ziet en hebben meerdere tools om dit nauwlettend te monitoren.

Professioneel advies

Omdat er behoorlijk wat factoren en variabelen zijn die mede kunnen bepalen hoe hoog jouw website of webshop scoort in de ranking, is het aan te raden om professioneel advies in te winnen. Dat is ook de reden dat grote organisaties daar specialisten voor in dienst hebben. SEO is een ‘ongoing process’, doordat het algoritme van Google steeds wordt aangepast. SEO vereist zeer specialistische kennis, een goede SEO specialist betaalt zichzelf dan ook al vrij snel terug. Een goede SEO specialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Google en speelt hier creatief op in. Zo wordt jouw bedrijf zo goed mogelijk onder de aandacht gebracht.

De lange armen van SEO

Google werkt volgens een geheim algoritme en maakt gebruik van zogenaamde crawlers, die het hele internet afgaan. De volgorde waarin de websites op Google worden gepresenteerd, hangt af van honderden factoren.

Hoe relevanter jouw website of webshop is, hoe hoger je in de ranking staat. Dat is belangrijk, omdat uit onderzoek is gebleken dat slechts een heel klein percentage van de bezoekers van het internet verder kijkt dan de eerste pagina.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM GEHEEL VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Natuurlijk kunnen we op deze pagina niet alles over SEO vertellen wat we weten. Dan komt er geen einde aan dit verhaal! We kunnen wel zeggen dat er voor ons geen geheimen meer bestaan als het gaat om SEO. We kunnen je bovendien vertellen dat we graag al jouw vragen omtrent SEO beantwoorden.

Neem dus gerust vrijblijvend contact op:

    About My Work

    Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

    Recent Works

    Recent Posts